Här har vi samlat några verktyg för att underlätta bland annat vid felsökning.

IP-Check Ta reda på din publika IP-adress, för att underlätta vid ex. brandväggskonfigurering, sökning i loggfiler, etc.
Samspade Verktyg för att ta reda på information om en domän eller IP-adress.
Dig DNS-interface       Verktyg för att ta reda på DNS-information om en domän.
Netcps Verktyg för att mäta den effektiva prestandan på ett TCP/IP nätverk.
Angry IP Scanner Verktyg för att snabbt scanna av ett nätverk.
Lookup User Info Verktyg för översätta SID till Användarnamn och domän
MS Java Machine för Windows XP.
MS Java Machine för Windows XP, Windows 2000 SP2, Windows NT 4.0, Windows Me and Windows 98.
.Net version Kontrollera vilka .Net-versioner din dator har..
FPING Ping-loggningsprogram med datum och tid, riktigt bra..
Teamviewer Host Teamviewer Host